Än en gång har det varit träningsläger på Kinds BK, närmare bestämt för 25:e året i följd. Till IPO-gruppen hade man tagit professionell  kunskap från Belgien i LUC VON ZEEBROECK:

  • LUC är licensierad tävlingsfigurant i Belgien sedan 1993.

  • LUC har gjort mer än 80-tävlingar, den kanske viktigaste var som figurant på VM för Rottweiler –2000.

  • LUC har 3 gånger varit figurant på Belgiska mästerskapet för alla raser -98, -00, -01.

  • LUC var reserv figurant på Världsmästerskapet  för Belgiska Vallhundar –95.

  • LUC har även gjort flera nationella tävlingar som CAC & CACIT

  • LUC även varit figurant på tävlingar i Holland.

  • LUC var 4:a –99, 2:a –00 och han vann 2001 på tävlingar för ” figuranter ” .

  • LUC har som träningsfigurant alltid tränat med de bästa Belgiska förare så som Mario Verslijpe, Staf Declersq och Ismaël Devos den sist nämnda vann VM för Rottweiler – 00 och kom på 3:e plats på VM-01.

  • LUC tränar för tillfället  med Geert Verlinden 2 gånger Belgisk mästare för alla raser och 2 gånger på 3:e plats på VM för Belgiska Vallhundar.

  • LUC är också licensierad spår instruktör i Belgien.

Resultat med sina egna hundar tycker han inte är så imponerande, men han har goda skäl till detta. För det mesta hjälper han andra i Belgien med deras egna hundar och nivån är så hög i Belgien att du måste ha en utmärkt hund för att kunna vara med på t ex. Mästerskap.

Hans tidigare hundar har han meriterade till IPO III. Nu tror han att han har en utmärkt hund i Youk och på hans IPO I prov gjorde dom finfina 98-86-99 poäng.

Medhjälpare till att figurera var Fredrik Bjurklint, inte med lika lång meritlista, men han gjorde en mycket fin insats. En god förebild för kommande svenska figuranter.


Fredrik Bjurklint med Youk, Luc von Zeebroecks hund

Allt för att ge IPO-tränade svenska ekipage de senaste och bästa metoderna för att lyckas på träning/tävling och som enbart bygger på positiv inlärning. 

Tvärt emot de föråldrade och sadistiska metoder, som flera falanger utövar på Ortsgrupper runt om i vårt land, med att skapa aggressivitet och frustration hos hunden. 

LUC VON ZEEBROECK instruerade i både lydnad , spår och skydd. Hans genomgående recept var att hunden skulle vara trygg i alla situationer, tycka att det är roligt, ordning och reda och belönas ordentligt för önskat beteende.

Trots dåligt väder var träningsfliten hög och veckan gick alldeles för fort. För att inte köra våra hundar "in i väggen" tog vi en ledig dag med tanke på att jag och Malin skulle tävla. (Läs under resultat hur det gick).


Mac, Devil och Rambo på skogspromenad

LUC var mycket nöjd med teamets hundar och Zandra var den förare som fick mest beröm av alla, för sitt fina arbete med Mach. Mycket roligt tycker jag, med tanke på att alla deltagarna som var med förutom Zandra och Malin, hade tävlat både elit och SM .

Det var en mycket givande och trevlig vecka vilket gjort att vi fått mersmak på de Belgiska skyddstankarna, något som vi kommer att bygga vidare på.


Luc von Zeebroeck & Fredrik Bjurklint
bevakas av
Rambo - Dewil - Mach