Spårläger i Skåne
2004-02-14/15

 

Vad gör man när snön ligger som ett dasslock över huvudstaden, jo åker till gröna Skåne och spårar.

Efter Sweden-Cup i höstas har vi haft kontakt med IPO-folk i Skåne om att spåra tidigt i år och då gärna med Lone Nielsen från Danmark. Eftersom hon hade ett imponerande spår under svåra omständigheter på Sweden-Cup tävlingen, så förstod vi att hon hade bra spårkunskaper att dela med sig av.

Efter 6 veckor med snö och inga spårmöjligheter kom erbjudandet från Bobby Ekvall och Henrik Marklund som en skänk från ovan, då dom hade ordnat en spårhelg med danskarna Finn Bertelsen (tävlat otaliga VM och Mästerskap, ägare till Kennel Daneskjold) och Lone Nielsen (även hon har tävlat VM och NM). Sammanlagt var vi 14 IPO-ekipage som var inbjudna.


Bobby Ekvall - Henrik Marklund - Finn Bertelsen - Lone Nielsen

Att under två dagar kunna få svar på alla frågor och funderingar är ovärderligt. Finn och Lone gjorde allt, kom med tips och råd, visade med egna hundar, gick med på spåren och gick ut spår. STORT TACK !!!

På kvällen blev det lite skydd för dom som ville

Lone instruerar figuranten Jocke hur hon vill ha träningen

 Daneskjolds Oliver och Jocke

Initiativtagarna Bobby Ekvall och Henrik Marklund hade gjort ett enormt förarbete med att låna upp hus av vänner och bekanta, fixa spårmarker med allt från gräs till jord, fotbollsplan med superbelysning och hämtning av mat mm. Ett otroligt generöst bemötande som saknar motstycke. Tusen tack för en kanonhelg !
 

Kia

Team Stockholm

Tillbaka