Världsmästerskap för Belgiska Vallhundar 2004

Belgiska Vallhundar tävlar VM för 10:e gången !


Länk till sidan

 Den 13 till 16 maj 2004 hålls Världsmästerskap för Belgiska Vallhundar 
i IPO lll
i Fohnsdorf (Steiermark), Österrike

 

Dag 1.
2004 05 13, invigdes VM i IPO för Belgiska Vallhundar i Österrike. Tävlingen går i Fohnsdorf. Ett samhälle med mycket trevliga innevånare, det svenska laget rapporterar att innevånarna i Fohnsdorf är precis som Värmlänningar... hejar på alla och urtrevliga. Urtrevliga trots att de är mycket "drabbade" av turister, för i Fohnsdorf ligger också en motorsportbana för Formel 1, Österrikes Grand Prix.

 

Det svenska laget bor i en stugby som ligger i en dal.
Tittar man ut från fönstret i stugan så ser man bara snöklädda alptoppar runt omkring. 
 
Tävlingarna hålls i Fohnsdorf som ligger i den södra delen av Österrike. Tävlingarna är publikvänligt lagda till en fotbollsarena som ligger mitt i staden.

 

 

På invigningen gjorde det Svenska laget succé när de intog stadion.
In kommer i spetsen, Torbjörn med den Svenska fanan. Efter honom kommer fyra ekipage. Förarna iklädda (liksom Torbjörn) otroligt snygga landslagsdresser och hundarna har Svenska flaggan över ryggarna (specialsydda av Kia). Fotograferna på arenan flockades runt det Svenska laget som flugor runt en sockerbit.


Zandra filmar hela invigningen
se den på  www.ipo.nu

Det Svenska landslaget fotades framifrån, från sidan och bakifrån, ja precis överallt var fotograferna.

 

 

Det svenska laget bryter också på andra sätt av från övriga deltagarländers lag... Vårt landslag är det enda lag som består av övervägande kvinnliga ekipage!


Men nu till dagens huvudnyhet... Lottningen! När startar våra svenska ekipage?

Malin Bergstrand & Daneskjold Rambo Nr. 33
Fredag  14/5 klockan 15.00 A-arbete
Söndag 16/5 klockan 11.30 B-arbete
Söndag 16/5 klockan 12.10 C-arbete

Birgitha Lindell & Zagal´s Izco Nr. 60
Fredag 14/5  klockan 13.10 B-arbete
Fredag 14/5  klockan 14.10 C-arbete
Lördag 15/5  klockan 12.45 A-arbete

Lena Eliasson & Lei-Anns Säpo Nr. 66
Fredag 14/5  klockan 15.00 B-arbete
Fredag 14/5  klockan 16.00 C-arbete
Lördag 15/5  klockan 14.15 A-arbete

Henrik Marklund & Blacknecks Hebbe Nr. 69
Fredag 14/5 klockan 16.30 B-arbete
Fredag 14/5 klockan 17.26 C-arbete
Lördag 15/5 klockan 15.00 A-arbete

Tyvärr har Villa Viks Viggo drabbats av en fästingsjukdom och går nu på antibiotika 8 veckor framåt. Mikael Sagsted var alltså tvungen att ta Viggo ur tävlingen. Men, Micke och hans fru finns ändå på plats i Österrike för att supporta det svenska laget.

Här kommer också starttider för två andra ekipage som är mycket intressanta.

Vinnare av 2003 års VM i IPO för Belgiska Vallhundar.
Uta Bindels & Vrimewave van de Haantjeshoek Nr. 21
Fredag 14/5  klockan 12.00 A-arbete
Söndag 16/5 klockan 8.00 B-arbete
Söndag 16/5 klockan 9.00 C-arbete

Vinnare av 2003 års VM i IPO för alla raser.
Mario Verslijpe & Yagus van de Duvetorre Nr. 51
Fredag 14/5 klockan 11.00 B-arbete
Fredag 14/5 klockan 11.56 C-arbete
Lördag 15/5 klockan 10.30 A-arbete

NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR VÅRA SVENSKA EKIPAGE!

 


2004 05 14. Idag inleddes tävlingarna för de svenska ekipagen. 
I helt perfekta förhållanden startade Malin & Rambo sitt spår. Rambo gjorde en helt perfekt första sträcka, med en helt perfekt markering av föremålet, tog första vinkeln som om han gick på räls. Satte iväg på andra sträckan och spårade mycket bra fram till ungefär halva sträckan då han helt plötsligt började snurra runt. Efter en stund så tar han upp bakspår och spårar förbi Malin, varvid domaren bryter ekipaget. Malin & Rambo skrapade ihop 21p på spåret i och med att domaren bröt dem. Ingen i det svenska laget kunde förstå vad som hänt, varför Rambo helt plötsligt fick "spunk" och började snurra runt och sedan bakspåra förbi Malin. Kia gick spåret och letade efter orsaken, men kunde inte hitta någonting som förklarade Rambos beteende.
Efter en stund kom det Holländska laget fram och berättade att det beteende som Rambo hade i spåret är vad som händer när det finns Kaniner i närheten av spåret. Samma förklaring kom senare också från ett annat håll. Så nu blir det till att ta nya tag för Malin & Rambo och spåra en hel massa bland kaninerna i Huvudsta och Stadshagen.

De andra tre ekipagen i det svenska laget har idag kört sin lydnad och skydd.

Lena och Säpo tog verkligen revansch från förra året då Säpo vägrade släppa ärmen i skyddsarbetet. Dom gjorde mycket bra ifrån sig och kammade hem 92p i lydnaden och 94p i skyddsarbetet.

Birgitha & Izco fick ihop 64p i lydnaden och 72p i skyddet. Då ska man ha i åtanke att Birgitha startar med en ung och mycket busig hane på två år.

Henrik & Hebbe har hittills en helt godkänd debut. 86p i lydnaden och 84p i skyddsarbetet.

Mario Verslijpe & Yagus har idag presenterat en helt outstanding lydnad. Mario visar upp en helt fantastiskt glad och trevlig lydnad, med en hund som gör allt för att vara sin förare till lags. De fick 99p i lydnaden. Deras skyddsarbete var inte sämre, rent och kraftfullt, även där fick de 99p.

I morgon kör Birgitha, Lena och Henrik sina spår. Så nu håller vi tummarna för dem.
Malin har en vilodag i morgon och kör sin lydnad och skyddsarbete på söndag.

 


2
004 05 15. Dag två av tävlingsdagarna. 
Idag var det dax för de resterande tre svenska ekipagen att ta sina spår. Spårdomaren gav inte bort ett poäng i onödan, här fick man verkligen jobba för varenda poäng.

Birgitha med Izco fick ihop 74p på sitt spår och slutade med totalpoängen 210. Birgitha skrattar och kallar sin unga orutinerade kille för en riktig Scooby Doo. Men, håll ögonen öppna efter detta ekipage, dom är verkligen någonting att räkna med i framtiden.

Lena och Säpo tog verkligen revanch från förra året. På spåret idag fick dom ihop 87p och med det ett slutresultat på 273p. Grattis Lena och Säpo! 


Henrik och Hebbe gjorde ett helt godkänt spår för sin debut i stora sammanhang, 75p och med detta så slutade detta ekipage på en totalsumma på 245p.

Mario &  Yagus, Belgien, hade ju som vi skrev en helt fantastisk lydnad och ett oerhört bra skyddsarbete igår. Idag var det dags för spåret och tyvärr gick det inte så bra som vi hoppats. Yagus gjorde en felmarkering av första föremålet i spåret och förlorade där en hel del poäng. Ekipaget slutade med 85p i spåret och en totalpoäng på 283p.

Jo Slangen, Holland, fick ihop 94p i spåret och med detta en total på 281p
 
Uta, Mario och Jo, tre stora favoriter på detta WM.

Leder VM just nu gör Bernie Thuy, Belgien, med sin Yraki på totalt 287p. 
Belgarna har ett mycket starkt lag. Känslan finns ibland att en del inte ser med blida ögon på att just detta. Ett exempel är att precis när Mario kör sin lydnad så börjar pisken vina väldigt ihärdigt vid försäljningsstånden men detta påverkar inte ekipaget det minsta, koncentrationen är 100%.

I morgon är det då dags för Uta Bindels från Tyskland att köra sin lydnad och skyddsarbete och hon går ju in med 98p från sitt spårarbete, så spänningen är hög i Österrike, än är det inte över.

Malin & Rambo, ja dom har inte gjort annat än att glassa runt på stan idag, det var ju deras lediga dag. Det har kommit in en hel del förfrågningar från medlemmar i andra länders lag om Rambos blodslinjer och en hel del är intresserade av att använda honom i avel. 
Men i morgon är det lydnad och skydd som gäller för detta ekipage. Nu vill vi se er gå in och äga planen!


2004 05 16. Dag tre på VM i Österrike. 
Tyvärr kommer här ett mycket tråkigt besked. Rambo är skadad, så Malin & Rambo har inte kunnat starta i lydnad och skyddsarbetet idag.

Det var i onsdags när de var ute och gick som Rambo på egen hand lekte med en pinne. Under leken skadar han sig riktigt illa i svaljet. Ett sår i storleksordningen som en 5-krona och cirka 2 cm djupt. Rambo togs omgående till veterinär. Veterinären beslutade att operation inte var nödvändigt och att skadan inte skulle sys, utan läka ihop från djupet. Rambo fick en spruta antibiotika. 

På torsdagen innan spåret veterinärbesiktades Rambo och veterinären bedömde att skadan hade gått ihop förvånansvärt bra och inte skulle förvärras av spårarbete, eller påverka Rambo i hans spårarbete, vilket den heller inte gjorde.

Malin har undersökt Rambo hos veterinär dagligen under tiden i Österrike. Skadan i halsen har gått ihop mycket fint och förhoppningen har varit att de kanske skulle kunna starta i lydnaden och skyddet idag, söndag.
Men vid veterinärbesiktningen innan starten idag klarade inte Rambo av att ge skall ordentligt och beslutet var då att han inte skulle starta. Naturligtvis blev Malin riktigt besviken och ledsen men Rambos hälsa och välmående är det som går först, så någon tanke på att försöka övertala veterinären att ge ett ok för start fanns överhuvudtaget inte.
Malin har fått otroligt mycket stöd och sympatier från de andra ländernas tävlande, funktionärer och tävlingsledning på VM. Alla har verkligen ställt upp och stöttat Malin. 
 

Det Svenska landslaget beslutade att inte gå ut med informationen om Rambos skada, då man inte ville att den skulle användas som en anledning till att Rambo "misslyckades" med sitt spår i torsdags. Att Rambo fick vittring på kaninen och fick "spunkt" i spåret har ingenting att göra med hans skada, det var helt enkelt orutin vad gäller den situationen.

Nu håller vi tummarna för att Rambo mycket snart blir frisk från sin skada så att han och Malin kan sätta igång och tävla här hemma i Sverige.
 

 

Vinnaren i VM i IPO för Belgiska Vallhundar 2004 blev Österrikaren Friedrich Steiner med hunden Aladin von der Grafschaft Helfenstein på totalt 290p. 

Vi avslutar dagens rapport med ett stort Grattis till det övriga svenska laget för ett väl genomfört VM i Österrike 2004.

Hälsningar från Kia på plats i ÖsterrikeMalin Bergstrand & Daneskjold Rambo 

Birgitha Lindell & Zagal´s Izco 
A:

21

B:

Skadad hund

C: Skadad hund
 A: 74
B: 64
C: 72 = 210


Lena Eliasson & Lei-Anns Säpo 


Henrik Marklund & Blacknecks Hebbe 
A: 87
B: 92
C: 94 = 273
 A: 75
B: 86
C: 84 = 245

 

På prispallen

1. Plats: Steiner Friedrich - Österrike
2. Plats: Manhart Michael - Tyskland
3. Plats: Yamaguchi  Michiko - Japan

Plac Förare Nation Hund A B C   Poäng.  
01 Steiner Friedrich Österrike Aladin von der Grafschaft Helfenstein 100 93 97 a 290 v
02 Manhart  Michael Tyskland Aika der Sonne entgegen 98 95 96 a 289 v
03 Yamaguchi  Michiko Japan Vitesse vom Schloss Neuhorst 97 93 97 a 287 v
04 Garcia-Perez  German Spanien D´Cochisse des Hommes Apaches 97 95 95 a 287 v
05 Thuy  Benie Belgien YRAKI 98 94 95 a 287 v
06 Perez-Rodriguez  Antonio Spanien Pluto la Maschera di Ferro 95 99 92 a 286 v
07 Haag  Werner Schweiz Ever zum Chasseralblick 95 91 99 a 285 sg
08 Hechler  Kim Tyskland Alpha de Sauvage Chasseur 89 95 100 a 284 sg
09 Remus  Anrje Tyskland Farah vom Greifenring 97 93 94 a 284 sg
10 Verslijpe  Mario Belgien Yagus van de Duvetorre 85 99 99 a 283 sg
11 Scheyrer  Gerold Österrike Zeroh Dovre Fjeld 97 90 96 a 283 sg
12 Balej  Vilém Tschekiska Rep. Delphi de Alphaville Bohemia 96 92 95 a 283 sg
13 Yamaguchi  Ikuo Japan Zico van de Trinekesdreef 97 91 95 a 283 sg
14 Senekovi´c  Dusan Slovenien UKA 94 95 94 a 283 sg
15 Lupnic  Peter Schweiz Ip zum Chasseralblick 95 92 95 a 282 sg
16 Werding  Roger Frankrike Puma du Bois des Trembles 98 90 94 a 282 sg
17 Kastl  Melanie Tyskland Blade der Sonne entgegen 89 94 98 a 281 sg
18 Slangen Jo Holland Igor Perle de Tourbiére 94 92 95 a 281 sg
19 Bindels Uta             Tyskland Vrimewave van de Haantjeshoek 98 85 97 a 280 sg
20 Maraux  Jean Luc Frankrike PLUTON 94 90 96 a 280 sg
21 Verlinden  Geert Belgien Utamarou des Deux Pottois 92 93 95 a 280 sg
22 Bruggeman Henk Holland Daneskjold Uriél 96 90 94 a 280 sg
23 Wengenmaier  Heinz-Georg Tyskland Bibber vom Hölzleswald 88 93 98 a 279 sg
24 Miller  Dana USA Santiago du Chenil Victoire 96 89 94 a 279 sg
25 Van Belzen Dave Holland Ringo van Fort Oranje 90 91 97 a 278 sg
26 Schwendinger Jürgen Österrike Apoll vom Wolfsrudel 94 90 94 a 278 sg
27 Louwers Harrie Holland Arno van Gelders Spijker 93 93 92 a 278 sg
28 Viinanen  Mika Finland Pois Kottoo Canon 92 93 92 a 277 sg
29 Dekkers  Karel Belgien Zuulcen van Kempens Glorie 84 96 96 a 276 sg
30 Schwab  Werner Schweiz Carack du Colombophile 95 93 88 a 276 sg
31 Hermiö  Quti Finland Pois Kottoo Ikaros 91 87 97 a 275 sg
32 Nielsen  Lone Danmark Daneskjold  Oliver 93 87 95 a 275 sg
33 Scherkel  Edgar Tyskland A´Desert der Sonne entgegen 87 91 96 a 274 sg
34 Hjort  Henrik Danmark Daneskjold´s  Lobo 93 94 87 a 274 sg
35 Schmid  Claude Schweiz Pecco du Clos Champcheny 90 88 95 a 273 sg
36 Tägtström  Riitta Finland Pois Kottoo Alfonso 92 86 95 a 273 sg
37 Berkers Theo Holland Rival Crash les Betulacees 86 92 95 a 273 sg
38 Eliasson  Lena Sverige Lei-Anns Säpo 87 92 94 a 273 sg
39 Flores Les USA Nicodemus les Ombres Valereux 96 81 94 a 271 sg
40 Haas  Dieter Österrike Saillie vom Siefelerberg 84 94 93 a 271 sg
41 Schwendinger Markus Österrike NACH 90 84 96 a 270 sg
42 Nachtegaal Jan Holland Kay v/d Mira Hoeve 85 91 94 a 270 sg
43 Gleinzer  Wolfgang Österrike Artos vom Petzenblick 88 88 94 a 270 sg
44 Messimo Floria Italien Gismo v. Bösen Buben 90 90 89 a 269 gut
45 Drumain  Cathy Frankrike Roony des Vents de Mer 81 90 94 a 265 gut
46 Larsen  Jürgen Danmark LUNA 84 88 93 a 265 gut
47 Habic  Marko Slovenien Onix Maschera di Ferro 80 92 93 a 265 gut
48 Hernandez-Falcon  Maria-Jesus Spanien Run de Norbel 92 83 90 a 265 gut
49 Pesek  Miroslav Tschekiska Rep. Akim Boveja 95 78 91 a 264 gut
50 Grünig  Hans Rudolf Schweiz Big Bons vom Urnerland 95 75 93 a 263 gut
51 Kubes  Jiri Tschekiska Rep. Apa´c Janko Hrasko 92 84 87 a 263 gut
52 Leigh  Joey USA Nycco of Vitosha 88 83 91 a 262 gut
53 Leppälä  Taisto Finland Raftaf Amok 81 82 98 a 261 gut
54 Dimitriou  Andreas Grekland Gene vom Haus Penz 94 81 86 a 261 gut
55 Guevel  Gilbert Frankrike Qui´ly du Vieux Marronnier 87 90 84 a 261 gut
56 Parra-Caballero  Raul Spanien Palava des Comtes D`Hoffmann 73 91 96 a 260 gut
57 Mendolero Giuseppe Italien CALEB 91 76 93 a 260 gut
58 Desserich  Jaques Frankrike Rasko du Clos du Richaumoine 74 90 94 a 258 gut
59 Argalas  Jan Slovakiska Rep. Essegvari Kroc 83 81 94 a 258 gut
60 Schneider Heidi FMBB Joke zum Chasseralblick 88 92 78 a 258 gut
61 Jensen  Marten Danmark Daneskjolds Only Zille 72 89 94 a 255 gut
62 Korljan  Rok Slovenien ULA 83 85 85 a 253 gut
63 Hirko  Flere Slovenien Bo vom Roten Milan 92 79 82 a 253 gut
64 Max Hansen  Claus Danmark Cuja´s  Eddie 87 84 79 a 250 gut
65 Vinther  Jens Danmark Daneskjold Indy 75 83 90 a 248 gut
66 Marklund  Henrik Sverige Blacknecks Hebbe 75 86 84 a 245 gut
  Dr. Sin  Zoltan Ungern Garde Royal Balu 48 60 80 a 188 n.b.
  Molak  Tomas Tschekiska Rep. Faust de Alphaville Bohemia 80 64 97 a 241 n.b.
  Vondracek  Petr Tschekiska Rep. Beryl Foxly Bohemia n.a. 84 86 a 170 n.b.
  Direr  Jan Slovakiska Rep. Gymor Campo Sk 15 85 89 a 189 n.b.
  Léchenne  Henri Schweiz S´Dali des Loups Mutins 35 91 92 a 218 n.b.
  Lindell  Birgitha Sverige Zagal´s  Izco 74 64 72 a 210 n.b.
  Bergstrand  Malin Sverige Daneskjold Rambo 21 Skadad Hund - 21 n.b.
  Donnini Roberto Italien Patchouli la Maschera di Ferro 1 84 94 a 179 n.b.
  Massimo de Felice Italien Pablo la Maschera di Ferro 1 76 82 a 159 n.b.
  Depraetere  Michel Belgien Zack du Djan Djan 89 87 dis a 176 n.b.

Landsresultat:  

Plats Landslag Tot. poäng
01 TYSKLAND 857
02 ÖSTERRIKE 851
03 BELGIEN 850
04 SCHWEIZ 843
05 HOLLAND 839
06 SPANIEN 838
07 FRANKRIKE 827
08 FINLAND 825
09 DANMARK 814
10 USA 812
11 TSCHEKISKA REP. 810
12 SLOVENIEN 801