Sthlm 2004-03-13

Stort tack  AfBV!

Det är med stor glädje, jag idag har emottagit AfBV,s Förtjänstmärke med motiveringen:

För hennes stora och fleråriga engagemang i IPO-träning av Belgiska Vallhundar

Stort tack ! En sådan här fin utmärkelse kan man inte få utan flera fina Malle ekipage i sin tränigsgrupp !

Jag har i mitt 35 åriga Hundtävlingsliv varit med och startar rikstävlingar som Clacisern och ansvarat för Utmaningen, tränat 12 hundar till elit skydd, mestadels på kvinnliga figuranter, åtskilliga till elit i övriga grenar, jag har själv tävlat med en och samma hund till 5 grenar i elit, därav IPO III och BSL III,  men endast tagit en till IPO-WM, Daneskjold Rambo !

En rå malle med en grön förare, som på ett år kom från ingenting till WM i Den Haan 2003 och som nu är uttagna till IPO-WM för Belgiska Vallhundar i Österrike 2004. Detta har inte kunnat skett utan en bra hund och en hängiven och träningsflitig förare. Tack, Malin för att du har klarat av allt mitt petiga pressions tränande.

I träningsgrupp Team-Stockholm finns det idag flera mycket lovande Malle ekipage, som jag hoppas skall kunna sopa banan med andra IPO-ekipage i framtiden. Bara därför att vi endast tränar med positiva moderna metoder.

Malinoise har som ras otroligt många fördelar som IPO-hund, men den kräver också sin förare. Rasen är otroligt inspirerande att träna !

Det känns som att komma från folkerace till att få köra i Ferraristallet !

Jag vill verkligen tacka för denna fina utmärkelse.

Kia

 

 

 

Tillbaka